Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen

  • Duitsland
  • 1 tot 15 augustus 2020

   

  VakanZ biedt in christelijk vakantiedorp Bergland-Hessen een uitgebreid recreatieprogramma aan onder leiding van een enthousiast VakanZ-recreatieteam. Het recreatieprogramma wordt gehouden op nabij gelegen christelijke camping Bergland Hessen en is uitsluitend toegankelijk voor gezinnen die via VakanZ geboekt hebben. 

  Omgeving
  In de natuurrijke, heuvelachtige omgeving van vakantiedorp Bergland Hessen kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn namelijk veel mooie wandelroutes te vinden en in de directe omgeving van het park ligt een groot netwerk aan goed onderhouden fietspaden. Op 5 km afstand vindt u een prachtig buitenzwembad met glijbaan, duikplanken en een grote ligweide. Ook kunt u tal van leuke uitstapjes maken. Zo liggen op korte afstand de mooie stadjes Bad Hersfeld en Schwalmstadt, de kathedraal in Fulda en slot Eisenbach in Lauterbach. Ook zijn er in de omgeving sporen van het IJzeren Gordijn te vinden. Sportievelingen kunnen waterskiën op het recreatiemeer, kanoën op de rivier de Fulda en spannende mountainbiketochten maken op de beboste heuvels.

  Bekijk hier al onze uittips +

  Beoordelingen van Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen

  0/10
  Uit een gemiddelde van 0 beoordelingen
   Beschikbaarheid
  Zoek & Boek
  Verfijn uw selectie
   Aantal personen
  Christelijk vakantiepark Bergland Hessen vakantiehuis B68 01Binnenkort teboeken

  Vakantiehuis B68

  Huiscode: BBH-B68
  Capaciteit: 6 personen
  Prijs per week: € 712,-
  vanaf € 712,00 p/w
  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen vakantiehuis C10 01Binnenkort teboeken

  Vakantiehuis C10

  Huiscode: BBH-C10
  Capaciteit: 8 personen
  Prijs per week: € 855,-
  vanaf € 855,00 p/w
  Christelijk vakantiepark Bergland Hessen vakantiehuis B68 01Binnenkort teboeken

  Vakantiehuis D12

  Huiscode: BBH-D12
  Capaciteit: 6 personen
  Prijs per week: € 652,-
  vanaf € 652,00 p/w
  Christelijk vakantiepark Bergland-Hessen vakantiehuis D14 01Binnenkort teboeken

  Vakantiehuis D14

  Huiscode: BBH-D14
  Capaciteit: 6 personen
  Prijs per week: € 652,-
  vanaf € 652,00 p/w
  Christelijk vakantiepark Bergland-Hessen vakantiehuis D11 01Binnenkort teboeken

  Vakantiehuis D11

  Huiscode: BBH-D11
  Capaciteit: 6 personen
  Prijs per week: € 815,-
  vanaf € 815,00 p/w
  Klik op één van de onderstaande buttons of afbeeldingen om het fotoalbum te openen.

  In de natuurrijke, heuvelachtige omgeving van vakantiedorp Bergland Hessen kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn namelijk veel mooie wandelroutes te vinden en in de directe omgeving van het park ligt een groot netwerk aan goed onderhouden fietspaden. Op 5 km afstand vindt u een prachtig buitenzwembad met glijbaan, duikplanken en een grote ligweide. Ook kunt u tal van leuke uitstapjes maken. Zo liggen op korte afstand de mooie stadjes Bad Hersfeld en Schwalmstadt, de kathedraal in Fulda en slot Eisenbach in Lauterbach. Ook zijn er in de omgeving sporen van het IJzeren Gordijn te vinden. Sportievelingen kunnen waterskiën op het recreatiemeer, kanoën op de rivier de Fulda en spannende mountainbiketochten maken op de beboste heuvels.

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen fietsen

  Fietsen

  In de directe omgeving van het vakantiedorp vindt u een netwerk van fietspaden onder de naam Rotkäppchenland. Het bekendste fietspad is de Bahnradweg. Dit is een 60 km lang fietspad van Neustadt naar Niederaula. Deze route loopt door een schitterend landschap en u kunt natuurlijk ook meerdere malen een deel van dit pad fietsen. Zoals de naam Bahnradweg al doet vermoeden is ligt dit fietspad op een voormalig treinspoor, wat betekent dat u weinig last heeft van hoogteverschillen. Tijdens het fietsen passeert u spoorbruggen, historische stationsgebouwen en verschillende kunstwerken. In de buurt van het vakantiedorp zijn op meerdere plekken (elektrische) fietsen te huur.

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen zwemmen.jpg

  Zwemmen

  Op het vakantiepark zelf vindt u bij wijk A een strandje aan het recreatiemeer. Er is hier een ballijn voor de kinderen en er ligt een beachvolleybalveld. Verder staat op het park een hotel met een verwarmd binnenbad waarvan u (tegen betaling) gebruik kunt maken. Op slechts 5 km afstand van het park vindt u een heerlijk, verwarmd buitenzwembad met grote ligweide, een lange glijbaan, stroomversnellingen en kinderbaden. Heeft u een dagje ‘slecht’ weer? Dan kunt u terecht in het wat grotere overdekte zwembad in het stadje Bad Hersfeld.

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen Burg Herzberg

  Burg Herzberg

  Op ongeveer 10 km afstand van het vakantiedorp ligt het kasteel Herzberg. Vroeger diende deze burcht als bescherming van de belangrijke handelsroute tussen Frankfurt en Leipzig. In het kasteel vindt u allerlei schatten van de Duitse keizer Maximilian I, die uit geldnood veel bezittingen aan de kasteelheren van Burg Herzberg heeft verkocht. In de Dertigjarige Oorlog was het kasteel een toevluchtsoord voor de omliggende bevolking en is het meermaals belegerd. Echter, veel delen van de burcht zijn goed bewaard gebleven en kunt u bekijken. Vanaf Burg Herzberg heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen wandelen

  Wandelen

  In de omgeving van het vakantiedorp kunt u heerlijk wandelen. De bossen en velden lenen zich hier uitstekend voor. Er ligt hier een groot netwerk aan wandelroutes van allerlei duur. Zo is het ook mogelijk om routes van een halve dag te lopen naar bijvoorbeeld het stadje Bad Hersfeld. De Eisenberg, de grootste heuvel in de directe omgeving, is erg leuk om al wandelend te ontdekken. In totaal vindt u in de omgeving maar liefst 1800 km aan gemarkeerde wandelpaden, waarvan verschillende door de Duitse wandelbond zijn betiteld als ‘Premiumweg’, wat betekent dat de paden goed onderhouden zijn en u prachtige uitzichten heeft.

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen Bad Hersfeld

  Bad Hersfeld

  De kuurstad Bad Hersfeld ligt op ongeveer 20 minuten afstand van het vakantiedorp en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Bad Hersfeld ligt aan de rivier de Fulda en heeft een aantrekkelijke, historische binnenstad met mooie vakwerkhuizen. Hoogtepunten zijn onder andere het oude, in gotische stijl gebouwde raadhuis en de gotische stadskerk St. Vitus. De plaatselijke VVV verzorgt allerlei historische stadswandelingen.

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen Point Alpha

  Grensmuseum Point Alpha

  In de omgeving van het vakantiedorp zijn de sporen van het IJzeren Gordijn nog aanwezig. Niet ver van hier lag vroeger namelijk de grens tussen West- en Oost-Duitsland. Tussen Geisa in Thüringen en het Hessense Rasdorf vindt u het grensmuseum en de gedenkplaats Point Alpha. Dit was vroeger een Amerikaanse basis. Het ligt op een ruim 400 meter hoge bergrug en was daarom een belangrijk punt in de verdedigingslinie tegen het Warschaupact. U krijgt hier een beeld van hoe het was ten tijde van de deling en hoe men elkaar hier in de gaten hield. 

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen Fulda

  Fulda

  Fulda is een echt Barokstadje met een middeleeuws centrum. Bezienswaardig zijn de Dom, het kasteel en het historische centrum. Ook het Duitse brandweermuseum is interessant. Wilt u meer weten over de geschiedenis van de blokfluit, dan kunt u terecht in het blokfluitmuseum. Ook leuk om te bezoeken zijn het stadskasteel Schloss Fulda met zijn prachtige tuinen. 

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen Wildpark Knüll

  Wildpark Knüll

  Bij het Hessense Homberg ligt het mooie Wildpark Knüll. Dit wildpark met een oppervlakte van ongeveer 50 ha herbergt ongeveer 450 dieren van 40 verschillende soorten. Herten en moeflons kunnen in het park vrij rondlopen. U kunt hier voer kopen waarmee u de dieren blij kunt maken. Naast de loslopende herten en moeflons vindt u hier onder andere bruine beren, wolven, wasberen, wilde paarden, dassen en lynxen. In de volière kunt u allerlei vogels bekijken en op de kinderboerderij kunnen schapen en dwerggeiten geaaid worden.

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen Wartburg

  Eisenach: Wartburg & Bachhaus

  Breng een bezoek aan het mooie stadje Eisenach en bekijk de Wartburg. Maarten Luther verbleef hier toen hij in de ban werd gedaan en hij vertaalde hier het Nieuwe Testament in het Duits. Daarnaast is de stad Eisenach de geboorteplaats van Johann Sebastian Bach. Neem hier een kijkje in het Bachhaus. 

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen Kassel

  Kassel

  Kassel is een grote stad in de omgeving. Het is vooral een museum- en kunststad met drie kastelen, drie parken en gelegen in een prachtig landschap. Het letterlijke hoogtepunt is Schloss Wilhelmshöhe, met het standbeeld van Hercules. Leuk om te bezoeken zijn ook de ‘Wasserspiele’ in het Bergpark, een lange reeks watervallen van Hercules naar de grote fontein die elk om de beurt een mooie scène neerzetten. Hier komen elk jaar veel toeristen op af. Verder heeft Kassel een groot stadcentrum met allerlei winkels en leuke terrasjes.

  Recreatieprogramma christelijk vakantiedorp Bergland-Hessen

  VakanZ biedt in christelijk vakantiedorp Bergland-Hessen een uitgebreid recreatieprogramma aan onder leiding van een enthousiast VakanZ-recreatieteam.

  Ochtendprogramma's voor kinderen en jongeren

  • Kidsclub (4 tot 7 jaar): zingen, knutselen en (buiten)spelletjes
  • SpelVestijn (7-12 jaar): sport- en spelactiviteiten
  • Sportiva (12 tot 19 jaar): sportieve activiteiten

  Avondprogramma's voor het hele gezin

  • Volleybaltoernooi
  • Voetbaltoernooi
  • Bingo
  • Kampvuur

  Speciale jongerenavonden

  • FF chillen (13-15 jaar)
  • Jongerenavonden 16+

  Familieprogramma's

  • Ochtendwandeling
  • Gezamenlijke maaltijd of BBQ
  • Familie spel/sport ochtend
  • Excursie(s)

  Bezinning

  • Kerkdiensten
  • Sing-ins
  • Zanguur
  • Preekbespreking

  Er zijn nog geen beoordelingen op dit vakantiepark gegeven.

  Schrijf als eerste een beoordeling!

  Schrijf zelf een beoordeling
  (Wordt niet gepubliceerd)
  Christelijk vakantiepark Duitsland VakanZ 02akleine foto.jpg

  Christelijk vakantiedorp Bergland Hessen

  2388