Klusweken Casa Familia

  • Nederland
  • 8 tot 15 april 2022 | 7 tot 14 oktober 2022 | 11 tot 18 november 2022

  Vakantiepark

  Het vrij nieuwe en ruim opgezette vakantiepark ligt tussen Rijssen en Holten, aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Het bungalowpark is rustig gelegen, in de bosrand. De comfortabele landhuizen liggen op grote kavels met ruime terrassen. De meeste landhuizen bieden daardoor veel privacy. Het unieke van dit kleinschalige vakantiepark is de combinatie van rust, ruimte en recreatie. De zeer gastvrije beheerders, Wim en Lion van Harn, dragen voor een belangrijk deel bij aan de fijne sfeer op het park.

  Klusweken

  VakanZ organiseert in nauwe samenwerking met Casa Familie Salland jaarlijks enkele zogeheten klusweken. Op het vakantiepark woont en werkt ons gastvrije beheerdersechtpaar Wim en Lion van Harn. Het keurig verzorgde vakantiepark vergt veel onderhoud, zoals het opruimen van blad en snoeiwerk. Maar ook kunt u denken aan verfwerk en onderhoud van de faciliteiten, zoals de speeltuin, en andere (schoonmaak) werkzaamheden. Een ideale mogelijkheid voor actieve senioren die het leuk vinden om werkzaamheden te combineren met een weekje ''er tussenuit'!

  Globale werkzaamheden:

  • onderhoudswerkzaamheden
  • snoeiwerkzaamheden, opruimen bladeren
  • werkzaamheden speeltuin
  • klusjes in en nabij de woningen
  • verfwerkzaamheden
  • schoonmaakwerkzaamheden


  Wat is de bedoeling?
  Vrijdag, zaterdag en zondag zijn vrije dagen. Van maandag t/m donderdag vinden de werkzaamheden plaats tussen 08.45 en 12.30 uur. Wim verdeelt de werkzaamheden. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met uw voorkeuren, gevoel bij bepaalde klussen en mogelijkheden. Het is de bedoeling dat er ontspannen wordt gewerkt. Het is tenslotte ook vakantie. Lion verdeelt de (schoonmaak)werkzaamheden onder de dames. Daarnaast kan e.e.a. op eigen initiatief en in overleg met de beheerders worden ingevuld. De middagen zijn vrij in te vullen, individueel of gezamenlijk, door bijvoorbeeld uitstapjes en excursies. De werktijden zijn flexibel en uiteraard ook afhankelijk van de voortgang van het werk en de weersomstandigheden.

  Vakantiehuizen

  De vrijstaande en riante landhuizen zijn van alle gemakken voorzien en liggen op grote percelen, verspreid over het ruim opgezette terrein. De vrij nieuwe huizen zijn van alle gemakken voorzien, waaronder wifi, vaatwasser, wasmachine en droger. Buiten staat een groot terras met tuinmeubilair tot uw beschikking. U kunt uw auto nabij de bungalow parkeren.

  Bekijk de beschikbare vakantiewoningen +

  Omgeving:
  De omgeving van het vakantiepark is schitterend. Er zijn tal van fiets- en wandelmogelijkheden, direct vanaf het park. In de afwisselende omgeving is veel te doen en te beleven. Prachtige natuurgebieden als de Holterberg en de Sallandse Heuvelrug bijvoorbeeld. Maar ook interessante stadjes, pittoreske dorpjes, musea en dierentuinen.

  Bekijk hier al onze uittips +

  Beoordelingen van Klusweken Casa Familia

  10/10
  Uit een gemiddelde van 1 beoordeling

  Klusweken 2019/2020:

  • 4 tot 11 oktober 2019
  • 15 tot 22 november 2019
  • 17 tot 24 april 2020
  • 2 tot 9 oktober 2020
  • 13 tot 20 november 2020

   

  Kosten:

  • € 99,00 per echtpaar
  • Eindschoonmaak zelf te verzorgen

  Faciliteiten:

  • Receptie met terras
  • Wifi-poimt
  • Activiteitentent
  • Speeltuintjes
  • Zandbakken
  • Tafeltennistafels
  • Basketbalveld
  • Volleybalveld
  • Voetbalveld

  Bijzonderheden:

  • 's Morgens vinden werkzaamheden plaats
  • 's Middags bent u vrij
  • Voor koffie en versnapering wordt gezorgd
  • Enkele uitstapjes c.q. excursies
  • 's Avonds enkele sfeervolle activiteiten
   Beschikbaarheid
  Zoek & Boek
  Verfijn uw selectie
   Aantal personen
   Slaapkamers
  Casa 02

  Comfort bungalow

  Huiscode: Klusweek Comf01
  Capaciteit: 2 personen
  Prijs per week: € 99,-
  12-11 t/m 19-11
  08-04 t/m 15-04
  v.a. € 99,-
  07-10 t/m 14-10
  v.a. € 99,-
  11-11 t/m 18-11
  v.a. € 99,-
  Klik op één van de onderstaande buttons of afbeeldingen om het fotoalbum te openen.

  De omgeving van het vakantiepark is schitterend. Er zijn tal van fiets- en wandelmogelijkheden, direct vanaf het park. In de afwisselende omgeving is veel te doen en te beleven. Prachtige natuurgebieden als de Holterberg en de Sallandse Heuvelrug bijvoorbeeld. Maar ook interessante stadjes, pittoreske dorpjes, musea en dierentuinen.

  Sallandse Heuvelrug

  Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug behoort tot de grootste aaneengesloten natuurgebieden in ons land. Het gebied kenmerkt zich door heuvels met prachtige vergezichten. Op de Hellendoornse Berg, Haarlerberg, Holterberg en Koningsbelt (+75 m) kunt u genieten van on-Nederlandse vergezichten. De felgekleurde azalia’s en rododendrons bloeien vanaf half mei en in de herfst zijn in de bossen volop eikels en kastanjes te vinden. De uitgestrekte heidevelden zijn het mooist in augustus en september als de struikheide bloeit.

  De Pelmolen

  Onder de rook van Rijssen ligt aan het schilderachtige riviertje de Regge een achtkantige stellingmolen, de Pelmolen Ter Horst. Deze molen vormt met haar zowel sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het omringende landschap. De molen is vrijwel dagelijks open en bij gunstige wind in bedrijf als oliemolen.

  Deventer

  De historische stad Deventer is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Deventer is een van de oudste steden van Nederland en u vindt hier meer dan 500 monumenten, waaronder veel oude gebouwen, kerken en musea. Het was vroeger een erg belangrijke Hanzestad en elk jaar werden 6 grote markten georganiseerd waar kooplieden uit heel Europa op af kwamen. Dit bracht de stad veel welvaart, wat terug te zien is in de vele mooie, oude Hanzegevels.

  De tuinen van kasteel Twickel

  Het kasteel Twickel wordt omringd door schitterende tuinen. Deze tonen tuinen in hun variatie de tuinhistorie sinds de renaissance tot heden. U vindt er een uitgestrekt park in Engelse landschapsstijl met spiegelvijvers, een wildbaan met een roedel damherten en tal van bijzondere plantensoorten zoals Siberische irissen. Naast het kasteel ligt een tuin in de Franse neo-barokstijl met een aantal beelden in Jugendstil. De hierin gelegen oranjerie dient als winterverblijf voor tropische en subtropische planten waaronder eeuwenoude sinaasappelbomen. De collectie citrusbomen maakt deel uit van de Nationale Plantencollectie.

  Internationaal Brandweermuseum

  In het Brandweermuseum vindt u artikelen die in de afgelopen decennia door brandweerkorpsen over heel de wereld zijn gebruikt. In het museum treft u een keuze aan uit de basiscollectie, zoals straalpijpen, verdeelstukken, maar ook modelauto´s, leren emmers, knopen en oude brandbluswagens. Tevens treft u helmen aan uit verschillende landen, waaronder Japan, Zuid-Afrika en China.

  Wandelen & fietsen

  Direct vanaf het park zijn er tal van fiets- en wandelmogelijkheden. U kunt uitgebreide tochten maken langs de mooiste plekjes van Salland en Twente. De directe omgeving van het vakantiepark is heel natuurrijk. U vindt hier de Sallandse Heuvelrug en de Holterberg, waar veel bos en heide te vinden is.

  Bakkerijmuseum De Meelzolder

  In het Bakkerijmuseum te Almelo kunt u zien hoe er in oma's tijd in de bakkerij werd gewerkt. U ziet hoe de bakkers van toen met ontbloot bovenlijf de houtoven opstookten of er met de ovenschieter de broden uithaalden. De deegkuipen waarmee ze werkten, de zeven, kommen, messen en rolstokken. De vormen die ze gebruikten om brood, beschuit, roggebrood, koekjes en taarten te bakken. En even hoor je de bel van de bakkersfiets, die vroeger zoveel klank en kleur gaf aan het straatbeeld. Heb je weleens gewinkeld in 1867? Of een bakje 'troost' gedronken in een authentieke koffieschenkerij uit die dagen? Als je houdt van de sfeer van het verleden, dan moet je beslist eens het geboortehuis van Bolletje bezoeken in het fraaie winkelhart van Almelo.

  Vrijdag
  Aankomst tussen 15.00 en 17.00 uur, ontvangst met koffie, kennismaking, uitleg over de werkzaamheden, 's avonds gelegenheid tot gezellig samenzijn en de mogelijkheid tot bijvoorbeeld sjoelen, dammen, schaken, etc.

  Zaterdag
  Dit is een vrije dag waarop u de omgeving kunt verkennen: wandelen, fietsen, winkelen; wat u maar wilt.

  Zondag
  In de omgeving zijn voldoende mogelijkheden om naar de kerk te gaan. Zondagavond is er gelegenheid om met elkaar te zingen.

  Maandag tot en met donderdag
  Van 08.45 tot 12.30 uur vinden de werkzaamheden plaats onder leiding van het beheerdersechtpaar. De middagen zijn vrij in te vullen, individueel of gezamenlijk. 's Avonds is er gelegenheid tot gezellig samenzijn.

  Vrijdag
  Het is de bedoeling dat u zelf uw bungalow schoonmaakt. Om 10.00 uur is er afscheid met koffie.

  Beoordelingen van Klusweken Casa Familia
  10/10
  Uit een gemiddelde van
  1 beoordeling
  10/10
  “Wij raden het een ieder aan om een weekje te komen klussen”
  Wij vinden het altijd weer een hele fijne week, we hebben al verschillende keren met plezier gewerkt en vakantie gehouden
  Schrijf zelf een beoordeling
  (Wordt niet gepubliceerd)
  27. NEDERLAND Klusweken Casa Familia Salland

  Klusweken Casa Familia

  Christelijke vakantieparken

  VakanZ biedt als christelijke reisorganisatie christelijke vakantieparken in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechie, Italië en Nederland. Op de christelijke vakantieparken organiseert VakanZ christelijke gezinsvakanties. Er worden activiteiten georganiseerd door onze enthousiaste recreatieteams. Op zondag kunt u reformatorische kerkdiensten in het buitenland bezoeken. Kenmerkend voor de christelijke gezinsparken is de positieve en ongedwongen sfeer en uiteraard de zondagsrust. VakanZ heeft een geheel eigen en uniek concept ontwikkeld. Het VakanZ-concept wordt breed gewaardeerd zo blijkt uit de reviews van onze gasten.

  Christelijke vakanties voor gezinnen
  VakanZ organiseert al zo'n 15 jaar betaalbare christelijke vakanties voor gezinnen. Onze doelgroep bestaat uit christelijke gezinnen. Jongeren zijn uiteraard hartelijk welkom, maar samen met hun ouders. Het merendeel van de gezinnen die kiezen voor een christelijk vakantiepark van VakanZ heeft een christelijk-reformatorische identiteit. De sfeer op onze christelijke vakantieparken is ongedwongen. U zult zich snel thuis voelen en uw kinderen zullen snel vrienden maken. 

  Mooie locaties in Europa
  De christelijke vakantieparken liggen op mooie locaties, waar veel te doen is voor jong en oud. Terwijl de kinderen druk zijn met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes of meedoen aan het uitgebreide recreatieprogramma, kunt u heerlijk ontspannen. Op de christelijke vakantieparken in DuitslandFrankrijkItaliëNederland en Oostenrijk kunt u verschillende soorten accommodaties boeken, van eenvoudig tot luxe vakantiehuizen, soms zelfs met privésauna. VakanZ houdt nadrukkelijk rekening met de verschillende wensen en het gezinsbudget. Op deze wijze kan elk gezin betaalbaar op vakantie in eigen sfeer. Hoewel de christelijke vakantieparken variëren, liggen ze veelal rustig en midden in de natuur. Veelal zijn er diverse faciliteiten aanwezig, zoals een receptie, wasserette, restaurant, voetbalveld, volleybalveld. Sommige christelijke vakantieparken beschikken over een zwembad.

  Aansprekend recreatieprogramma
  Als de kinderen het leuk hebben, dan heeft u een fijne vakantie. Dat weten we bij VakanZ maar al te goed. Daarom is er voor kinderen en jongeren veel te beleven op de christelijke vakantieparken van VakanZ. VakanZ biedt dagelijks een aansprekend en geheel vrijblijvend programma aan, onder leiding van onze enthousiaste recreatieteam. De activiteiten zijn afgestemd op zowel kleine kinderen (vanaf 4 jaar), oudere kinderen, als op tieners en jongeren. Ook voor de ouders organiseren we activiteiten. Het dagprogramma is bewust niet overvol gepland; er moet immers ook voldoende tijd overblijven om er met uw eigen gezin op uit te gaan.. Vrijwel elke avond is er wel iets te doen, bijvoorbeeld een volleybal- of voetbaltoernooi, kampvuur, etc. U kunt dus met uw hele gezin op vakantie, ook als er uiteenlopende leeftijden zijn. Bijzondere aandacht schenken we aan de avondprogramma's voor tieners +16 jongeren. Veel ouders vinden het fijn dat hun oudere kinderen meegaan op vakantie. VakanZ speelt daar goed op in door voor hen speciale (avond)activiteiten te organiseren.  Op vrijwel elk christelijk vakantiepark worden gezamenlijke excursies georganiseerd waar u vrijblijvend aan kunt deelnemen. Indien mogelijk worden er ook outdoor activiteiten gehouden.

  Kerkdiensten, sing-ins en zangavonden
  Naast ontspanning worden er op de christelijke gezinsparken ook momenten van bezinning geboden. VakanZ organiseert Nederlandstalige kerkdiensten die in de nabijheid van het park gehouden worden. De kerkdiensten in het buitenland hebben een reformatorische karakter. Tijdens de kerkdiensten gaan predikanten voor uit de gereformeerde gezindte. U kunt de zondag invullen, zoals u dat thuis gewend bent. Daarnaast worden ook sing-ins en zangavonden georganiseerd. 

  Service ter plaatse
  Uiteraard zijn VakanZ-medewerkers ter plaatse. Zij maken u wegwijs op het park en staan u met raad en daad bij. Als er iets zou gebeuren, staat u er niet alleen voor. In de meeste gevallen is een VakanZ-parkleider (samen met zijn gezin) aanwezig. De parkleider stuurt het VakanZ-recreatieteam aan, zorgt dat alles soepel verloopt en fungeert als uw aanspreekpunt. 

  Christelijke wintersportvakanties
  Leuk zijn ook onze christelijke wintersportvakanties. Op verschillende locaties is VakanZ ook tijdens de wintersportvakantie actief en kunt u als gezin genieten van een fantastische wintersport. De wintersportlocaties liggen vlakbij betaalbare skigebieden in Duitsland en Oostenrijk. VakanZ biedt daar niet alleen service, maar organiseert ook sfeervolle activiteiten. Op zondag zijn er Nederlandstalige kerkdiensten.

  1228