Wintersport vakantiepark Zwarte Woud

  • Duitsland
  • Februari 2022

  Wintersportvakantie

  VakanZ biedt wintersportvakanties voor christelijke gezinnen. Sfeervolle en sportieve vakanties tegen familievriendelijke tarieven. Voorafgaand aan uw vakantie regelt VakanZ desgewenst voor u de huur van ski- en snowboardmaterialen en de skilessen die gegeven worden door professionele leraren. Dat bespaart u ter plaatse een hoop rompslomp. Vermeldenswaard is dat u de bestelde ski- en snowboardmaterialen zaterdagmiddag alvast op kunt halen. U kunt samen met andere VakanZ-gasten lessen volgen. Onze ervaring is dat er snel contacten worden gelegd en dat jongeren ook 's avonds elkaar opzoeken om nog even gezellig te chillen. Tijdens de wintersportvakantie is er VakanZ-leiding aanwezig waar u op kunt terugvallen. Op zondag kunt u de kerkdiensten bijwonen die door VakanZ georganiseerd worden. 

  Vakantiepark

  Dit vakantiepark ligt op zo'n 1000 meter in het 'hoge' Zwarte Woud, op enkele kilometers afstand van het leuke plaatsje Todtnau. Het is een eenvoudig vakantiepark met eenvoudige maar ruime vakantiehuizen voor 5, 6 en 7 personen. Het park ligt tegen een helling en vanuit de meeste huizen heeft u mooi uitzicht over de omgeving. Op enkele kilometers afstand van het park liggen diverse kleinere skigebieden en op 12km afstand vindt u het bekende skigebied Feldberg dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderde wintersporters. Het skigebied concurreert met veel skigebieden in de Alpen vanwege de hoge ligging, de betaalbare skipassen en de relatief korte afstand vanuit Nederland. De relatief hooggelegen Feldberg is qua sneeuwzekerheid vergelijkbaar met diverse skigebieden in de Alpen.

  Faciliteiten:
  Het eenvoudige vakantiepark beschikt over enkele faciliteiten.

  receptie
  Receptie
  wifipoint
  Wifi-point
  recreatie zaal
  Recreatiezaal
  wasserette
  Wasserette
  tafel-tennis
  Tafeltennis
  tv-kamer
  TV-kamer
  gastenkaart
  Gastenkaart

  Vakantiehuizen:

  Het park beschikt over ruime twee-onder-een-kap huizen die eenvoudig zijn ingericht. De huizen liggen tegen een helling. Hierdoor heeft u vanuit de meeste huizen mooi uitzicht over de omgeving.

  Bekijk de beschikbare vakantiewoningen +

  Skigebieden:

  Wintersportgebied Muggenbrunn:

  • Afstand: 6 km vanaf vakantiepark
  • Klein maar fijn gebied met 5 km kilometer aan pistes, waarvan 2 kilometer blauw, 3 kilometer rood. Het is een uitermate geschikt gebied voor beginnende wintersporters of voor gezinnen met kleine kinderen.

  Wintersportgebied Todtnauberg:

  • Afstand: 8 km vanaf vakantiepark
  • Het skigebied staat bekend vanwege de mooie panorama's en biedt 13 km aan zonnig gelegen pisten voor het hele gezin! De 5 liften zijn met 'skiwegen' aan elkaar verbonden en liggen tussen de 1.000 en 1.400 meter.

  Wintersportgebied Schauinsland:

  • Afstand: 8 km vanaf vakantiepark
  • Dit kleine gebied telt 5 liften en bijna 3 km aan pisten. Een ideaal gebied voor beginners en gezinnen met kleine kinderen.

  Wintersportgebied Feldberg:

  • Afstand: 12 km vanaf vakantiepark
  • Dit skigebied met zo'n 50 km aan pisten is een alternatief voor veel skigebieden in de Alpen. Niet alleen vanwege de grote sneeuwzekerheid, maar ook vanwege de grootte en veelzijdigheid van het gebied. Het wintersportgebied biedt 5 stoeltjesliften, 9 sleepliften, een snowboard funpark, 16 afdalingen, van de blauwe 'Familienabfahrt' tot de zwarte 'Weltcupstrecke'. Deze diversiteit in afdalingen in combinatie met een overzichtelijk gebied maken het tot een echt familieskioord. Er is voor ieder wat wils.
  Bekijk hier al onze uittips +

  Beoordelingen van Wintersport vakantiepark Zwarte Woud

  8/10
  Uit een gemiddelde van 2 beoordelingen

  VakanZ-concept:

  • VakanZ-leiding
  • VakanZ-kerkdiensten
  • Skihuur via VakanZ
  • Skilessen via VakanZ
  • VakanZ-skiklassen

  Faciliteiten:

  • Receptie
  • Wifipoint
  • Recreatiezaal
  • Wasserette
  • Tafeltennistafels

  Handig om te weten:

  • Afstand v.a. Utrecht: 670 km
  • Supermarkten: 4 km
  • Gastenkaart: gratis openbaar vervoer
   Beschikbaarheid
  Zoek & Boek
  Verfijn uw selectie
   Aantal personen
   Slaapkamers
  Wintersport Zwarte Woud 00Volgeboekt

  Bungalow A

  Huiscode: BungA
  Capaciteit: 5 personen
  Wintersport Zwarte Woud 00Volgeboekt

  Bungalow B

  Huiscode: BungB
  Capaciteit: 6 personen
  Wintersport Zwarte Woud 00Volgeboekt

  Bungalow C

  Huiscode: BungC
  Capaciteit: 7 personen
  Klik op één van de onderstaande buttons of afbeeldingen om het fotoalbum te openen.
  Beoordelingen van Wintersport vakantiepark Zwarte Woud
  8/10
  Uit een gemiddelde van
  2 beoordelingen
  8/10
  “Eenvoudig maar betaalbaar”
  Het vakantiepark en de huizen zijn eenvoudig, maar betaalbaar. Groot voordeel is dat je met 10 minuten op de Feldberg bent waar je prima kunt skiën, ook tegen betaalbare prijzen.
  8/10
  “Compliment voor de organisatie van de skilessen en de verhuur van skimaterialen”
  Compliment voor de organisatie van de skilessen en de verhuur van skimaterialen. De kwaliteit is beduidend beter nu jullie overgestapt zijn naar andere aanbieders.
  Schrijf zelf een beoordeling
  (Wordt niet gepubliceerd)
  23. WINTERSPORT vakantiepark Zwarte Woud

  Wintersport vakantiepark Zwarte Woud

  Christelijke vakantieparken

  VakanZ biedt als christelijke reisorganisatie christelijke vakantieparken in Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechie, Italië en Nederland. Op de christelijke vakantieparken organiseert VakanZ christelijke gezinsvakanties. Er worden activiteiten georganiseerd door onze enthousiaste recreatieteams. Op zondag kunt u reformatorische kerkdiensten in het buitenland bezoeken. Kenmerkend voor de christelijke gezinsparken is de positieve en ongedwongen sfeer en uiteraard de zondagsrust. VakanZ heeft een geheel eigen en uniek concept ontwikkeld. Het VakanZ-concept wordt breed gewaardeerd zo blijkt uit de reviews van onze gasten.

  Christelijke vakanties voor gezinnen
  VakanZ organiseert al zo'n 15 jaar betaalbare christelijke vakanties voor gezinnen. Onze doelgroep bestaat uit christelijke gezinnen. Jongeren zijn uiteraard hartelijk welkom, maar samen met hun ouders. Het merendeel van de gezinnen die kiezen voor een christelijk vakantiepark van VakanZ heeft een christelijk-reformatorische identiteit. De sfeer op onze christelijke vakantieparken is ongedwongen. U zult zich snel thuis voelen en uw kinderen zullen snel vrienden maken. 

  Mooie locaties in Europa
  De christelijke vakantieparken liggen op mooie locaties, waar veel te doen is voor jong en oud. Terwijl de kinderen druk zijn met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes of meedoen aan het uitgebreide recreatieprogramma, kunt u heerlijk ontspannen. Op de christelijke vakantieparken in DuitslandFrankrijkItaliëNederland en Oostenrijk kunt u verschillende soorten accommodaties boeken, van eenvoudig tot luxe vakantiehuizen, soms zelfs met privésauna. VakanZ houdt nadrukkelijk rekening met de verschillende wensen en het gezinsbudget. Op deze wijze kan elk gezin betaalbaar op vakantie in eigen sfeer. Hoewel de christelijke vakantieparken variëren, liggen ze veelal rustig en midden in de natuur. Veelal zijn er diverse faciliteiten aanwezig, zoals een receptie, wasserette, restaurant, voetbalveld, volleybalveld. Sommige christelijke vakantieparken beschikken over een zwembad.

  Aansprekend recreatieprogramma
  Als de kinderen het leuk hebben, dan heeft u een fijne vakantie. Dat weten we bij VakanZ maar al te goed. Daarom is er voor kinderen en jongeren veel te beleven op de christelijke vakantieparken van VakanZ. VakanZ biedt dagelijks een aansprekend en geheel vrijblijvend programma aan, onder leiding van onze enthousiaste recreatieteam. De activiteiten zijn afgestemd op zowel kleine kinderen (vanaf 4 jaar), oudere kinderen, als op tieners en jongeren. Ook voor de ouders organiseren we activiteiten. Het dagprogramma is bewust niet overvol gepland; er moet immers ook voldoende tijd overblijven om er met uw eigen gezin op uit te gaan.. Vrijwel elke avond is er wel iets te doen, bijvoorbeeld een volleybal- of voetbaltoernooi, kampvuur, etc. U kunt dus met uw hele gezin op vakantie, ook als er uiteenlopende leeftijden zijn. Bijzondere aandacht schenken we aan de avondprogramma's voor tieners +16 jongeren. Veel ouders vinden het fijn dat hun oudere kinderen meegaan op vakantie. VakanZ speelt daar goed op in door voor hen speciale (avond)activiteiten te organiseren.  Op vrijwel elk christelijk vakantiepark worden gezamenlijke excursies georganiseerd waar u vrijblijvend aan kunt deelnemen. Indien mogelijk worden er ook outdoor activiteiten gehouden.

  Kerkdiensten, sing-ins en zangavonden
  Naast ontspanning worden er op de christelijke gezinsparken ook momenten van bezinning geboden. VakanZ organiseert Nederlandstalige kerkdiensten die in de nabijheid van het park gehouden worden. De kerkdiensten in het buitenland hebben een reformatorische karakter. Tijdens de kerkdiensten gaan predikanten voor uit de gereformeerde gezindte. U kunt de zondag invullen, zoals u dat thuis gewend bent. Daarnaast worden ook sing-ins en zangavonden georganiseerd. 

  Service ter plaatse
  Uiteraard zijn VakanZ-medewerkers ter plaatse. Zij maken u wegwijs op het park en staan u met raad en daad bij. Als er iets zou gebeuren, staat u er niet alleen voor. In de meeste gevallen is een VakanZ-parkleider (samen met zijn gezin) aanwezig. De parkleider stuurt het VakanZ-recreatieteam aan, zorgt dat alles soepel verloopt en fungeert als uw aanspreekpunt. 

  Christelijke wintersportvakanties
  Leuk zijn ook onze christelijke wintersportvakanties. Op verschillende locaties is VakanZ ook tijdens de wintersportvakantie actief en kunt u als gezin genieten van een fantastische wintersport. De wintersportlocaties liggen vlakbij betaalbare skigebieden in Duitsland en Oostenrijk. VakanZ biedt daar niet alleen service, maar organiseert ook sfeervolle activiteiten. Op zondag zijn er Nederlandstalige kerkdiensten.

  1228