Updates over coronacrisis

Update 16 juni

We hebben goed nieuws voor u. Alle reisbeperkingen voor Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zijn opgeheven! Dit betekent dat alle vakanties op de VakanZ-gezinsparken DV door kunnen gaan. Specifieke informatie over de situatie op 'uw' vakantiepark ontvangt u per mail in de vorm van updates.

 


Update 11 juni 2020

Belangrijk om te weten is dat al onze vakantieparken in binnen- en buitenland niet in dichtbevolkte gebieden liggen, maar op rustige locaties en veelal op het platteland. Dit maakt eventuele risico's kleiner. Verder kunnen we meedelen dat alle VakanZ-parken open zijn in de zomervakantie en dat het de verwachting is dat de grenzen per 15 juni open gaan.

Nederland
In Nederland zijn alle VakanZ-parken geopend. Ook veel faciliteiten zijn geopend.
Bekijk ons aanbod in Nederland

Duitsland
Vanaf 15 juni gaat de grens met Duitsland weer open en vervalt het negatieve reisadvies voor Duitsland. De vakanties in Duitsland kunnen dus doorgang vinden. Alle VakanZ-parken in Duitsland zijn geopend of gaan binnenkort open. Het subtropisch zwembad op VakanZ-park Hunsruck is geopend. Dit geldt ook voor het buitenzwembad op VakanZ-park Bad Bentheim. Op dit moment zijn de afzonderlijke deelstaten in Duitsland bezig met versoepelingen. Het opheffen van restricties gaat evenals in Nederland in fases en verschilt per deelstaat. Globaal gezien is de situatie vergelijkbaar met die in Nederland. De ene deelstaat gaat verder dan de andere, maar over het geheel is een positieve trend te zien en zijn steeds meer horeca-gelegenheden, bezienswaardigheden en attracties geopend.
Bekijk ons aanbod in Duitsland

Oostenrijk
Vanaf 16 juni zal Oostenrijk weer Nederlandse toeristen toelaten zonder verdere beperkingen. De verwachting is dat de Nederlandse regering het reisadvies in de komende dagen van code oranje op code geel zal zetten, waarna toeristisch reizen naar Oostenrijk ook vanuit de Nederlandse overheid weer officieel mogelijk zal zijn.
De maatregelen die de afgelopen maanden zijn getroffen door de Oostenrijkse regering en de discipline van de Oostenrijkers hebben hun vruchten afgeworpen. Het aantal besmettingen daalt, waardoor de maatregelen stapsgewijs versoepeld kunnen worden. Zo zijn de horeca en musea sinds 15 mei open, accommodaties, zwembaden en attractieparken mochten vanaf 29 mei weer gasten ontvangen. Onze verwachting is dat de vakanties in Oostenrijk doorgaan.
Bekijk ons aanbod in Oostenrijk

Frankrijk
De Nederlandse regering heeft aangegeven dat naar verwachting vanaf tweede helft juni code geel voor Frankrijk zal gelden. Daarna is het weer mogelijk om vakantie te houden in Frankrijk. De Franse minister van toerisme heeft - om een einde te maken aan de verwarring - in een interview met grote Nederlandse dagbladen duidelijk gemaakt dat toeristen hartelijk welkom zijn in Frankrijk. Bekijk het artikel. RVM-experts hebben in een interview met de NOS aangegeven dat de risico's bij een vakantie in Frankrijk niet groter zijn dan in Nederland. Lees het interview. Onze verwachting is dat de vakanties in Frankrijk doorgaan.
Bekijk ons aanbod in Frankrijk
 


 

Update 15 mei 2020

In Duitsland gaan steeds meer vakantieparken open. Dit is ook het geval in Oostenrijk. De ontwikkelingen in Frankrijk zijn nog spannend. Eind mei neemt de Franse regering een definitief besluit over de vraag of toeristen vanuit o.a. Nederland het land mogen binnenreizen. Overigens heeft de Europese Commissie richtlijnen en aanbevelingen gepresenteerd om EU-landen te helpen de reisbeperkingen geleidelijk op te heffen. Volgens de commissie is de heropening van de Schengenzone, waarin in normale tijden vrij gereisd kan worden, prioriteit. 
 


Update 25 april 2020

U ontvangt via de mail updates
Omdat de maatregelen in het kader van de bestrijding van het coronavirus per land en regio verschillen, ontvangt u per mail updates als er nieuwe ontwikkelingen zijn.
 


Update 23 april 2020

Vakantieparken regio Twente weer open
Vandaag maakt de Veiligheidsregio Twente bekend dat met ingang van 24 april vakantieparken in deze regio geopend kunnen zijn, zij het onder voorwaarden. We hebben betrokkenen per mail geinformeerd.

 


Update 3 april 2020

Beste VakanZ-gast,

In enkele weken tijd is de situatie voor iedereen drastisch veranderd als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Kerkdiensten vinden online plaats, de kinderen kunnen niet naar school, er zijn zorgen over de enorme druk op de zorg en veel bedrijven zijn in de problemen gekomen. Er is onzekerheid over de toekomst. Onze gedachten gaan uit naar een ieder die direct of indirect is getroffen door het virus. We denken in het bijzonder aan hen die te maken kregen met het verlies van familieleden, vrienden of bekenden. Daarnaast bidden we om wijsheid voor onze overheid en kracht voor iedereen die werkzaam is in de gezondheidszorg. Tijdens het schrijven van dit bericht moest ik denken aan de Psalm die we tijdens de vakantie veel met elkaar zingen: Psalm 121: “Ik hef mijn ogen op naar de bergen, vanwaar mijn hulp komen zal.” Juist in deze moeilijke en onzekere tijd mogen we elkaar wijzen op de Heere Jezus en het van Hem verwachten. Als we Hem door genade kennen als onze Zaligmaker, zijn we veilig en geborgen.

De gevolgen van het coronavirus gaan VakanZ niet voorbij. Binnen de reisbranche zijn de gevolgen al sinds half februari duidelijk merkbaar. Inmiddels hebben we diverse maatregelen genomen. Bij alle maatregelen en te nemen maatregelen staat de veiligheid en gezondheid van u voorop.

We monitoren de situatie voortdurend en staan in nauw contact met de vakantieparken. Onze maatregelen nemen we op basis van de verordeningen van de veiligheidsregio's en de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast - en dat maakt het nog wat ingewikkelder - hebben we te maken met de maatregelen die door individuele landen zijn genomen. Die variëren sterk en veranderen regelmatig. VakanZ volgt de ontwikkelingen nauwgezet.

Ondanks onze jarenlange ervaring is deze situatie geheel nieuw voor ons. We weten niet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. We hopen en bidden dat de door de overheid genomen maatregelen effect zullen hebben en dat vrij verkeer van personen tijdens de zomermaanden mogelijk is. Hopelijk kunnen we u in gezondheid verwelkomen op de VakanZ-parken. Maar zelfs dan zal de vakantie er wellicht anders uit kunnen zien of anders beleefd kunnen worden. Daarvoor vragen we uw en jouw begrip.

Namens het team van VakanZ wens ik u en jullie Gods nabijheid toe.

Met hartelijke groet,


Martien van der Zwan
Directeur

2496