Voorreserveren 2020

Hartelijk welkom op deze voorreserveringspagina. Fijn dat u wilt (voor)reserveren voor één van de christelijke vakantieparken van VakanZ. Om dit goed te laten verlopen vragen we u vriendelijk onderstaande informatie goed door te nemen.

Waar kunt u (voor)reserveren?
Ga naar de website www.gezinsparken.nl. Als u op de homepage naar beneden scrolt kunt u zien welke parken op dit moment in ons aanbod voor 2020 zijn opgenomen. U kunt ons voorlopige aanbod ook bekijken door op de volgende link te klikken:
www.gezinsparken.nl/christelijke-vakantieparken/ 

Nu al direct online te reserveren:
U kunt vanaf nu online een definitieve reservering maken voor de volgende 4 VakanZ-parken:
Christelijk vakantiepark Salland
Christelijk vakantiepark Veluwe
Christelijke camping Veluwe
- Wintersportvakantiepark Zwarte Woud

Vanaf donderdag 21 november definitief te reserveren:
Omdat een groot deel van het aanbod op de volgende 3 parken bestaat uit individuele (chalet)types is het niet mogelijk voor VakanZ om voor deze parken te werken met een voorboekingssysteem. U kunt deze vanaf donderdag 21 november 10.00 uur online en definitief reserveren.
- Christelijk vakantiepark Kreischberg
Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen
- Christelijke camping Hessisch Bergland

Nog niet te boeken (werk in uitvoering):
De volgende VakanZ-parken zijn nog niet te boeken omdat nog niet al het aanbod aan accommodaties compleet is c.q. de beschikbaarheid nog niet bekend is. Heeft u concrete interesse voor één van deze VakanZ-parken, stuur dan een mail naar info@vakanz.nl. Wij houden u dan op de hoogte van de voortgang en het moment waarop deze parken te boeken zijn.
Christelijk vakantiepark Hessisch Bergland
Christelijk vakantiepark Franse Alpen

Deze parken kunt u nu voorreserveren*:
Voor de volgende VakanZ-parken kunt u tot en met maandag 25 november 09.30 uur een voorreservering maken*:
- Christelijk vakantiepark Bad Bentheim
- Christelijk vakantiepark Beieren
- Christelijk vakantiepark Cochem
- Christelijk vakantiepark Hunsruck
- Christelijk vakantiepark Odenwald
- Christelijk vakantiepark Thuringen
- Christelijk vakantiepark Zwarte Woud
- Christelijk vakantiepark Dordogne
- Christelijk vakantiepark Provence
- Christelijk vakantiepark Provence (chateau)
- Christelijk vakantiepark Zuid-Frankrijk
- Christelijk vakantiepark Erzberg
- Christelijk vakantiepark Zuid-Limburg

*Waarom voorboeken?
Veel VakanZ-parken zijn bijzonder populair. In het verleden werkten we met ''wie het eerst komt...". Dat gaf veel stress. Bovendien was niet iedereen in de gelegenheid om meteen te boeken. Om alle VakanZ-gasten voor het grootste deel van de VakanZ-parken gelijke kansen te bieden kunt u tot 25 november een voorboeking doen en daarbij uw eerste en tweede voorkeur opgeven. Als blijkt dat de belangstelling voor bepaalde parken en/of specifieke accommodaties groter is dan het aanbod gaan we over tot een lotingsysteem. Het moment van uw voorboeking is dus niet belangrijk, als deze maar voor 25 november gemaakt wordt.

Hoe werkt het?
1. U kunt tot en met maandag 25 november 09.30 uur een voorreservering maken
2. Ga naar de website www.gezinsparken.nl. 
3. Ga naar het park dat uw eerste voorkeur heeft.
4. Klik op de accommodatie en klik op 'voorreserveren', selecteer daarbij de periode.
5. Vul alle gegevens in, graag ook uw tweede voorkeur, en verzend het formulier.
6. U ontvangt uiterlijk voor 5 december een reactie.
7. Indien we uw voorreservering kunnen honoreren, zetten we de voorreservering om in een definitieve reservering en ontvangt u per mail de bevestiging/factuur. In alle andere gevallen nemen we persoonlijk contact met u op.

Handig om te weten:

  • Op dit moment vinden nog werkzaamheden plaats aan de website.
  • Sommige vakantieparken zijn alleen te boeken voor een periode van twee weken of 13 dagen (arrangement).
  • Indien een park meer dan twee weken wordt aangeboden, werken we met blokken van twee weken. Het doel hiervan is dat u niet midden in een periode aankomt en halverwege uw verblijf te maken krijgt met een wisseling van het recreatieteam en het vertrek van veel andere gezinnen.
  • Indien er in een later stadium een vakantiepark wordt toegevoegd aan het VakanZ-aanbod, kunt u uw reservering kostenloos omzetten.


MEER INFORMATIE OVER HET VAKANZ-CONCEPT

Zoekt u een christelijke vakantie voor het hele gezin? Dan bent u bij VakanZ op het juiste adres. VakanZ is een christelijke reisorganisatie en heeft onder het label christelijke gezinsparken een eigen en uniek concept ontwikkeld: een combinatie van betaalbare en mooi gelegen christelijk vakantieparken, activiteiten voor jong en oud onder begeleiding van onze eigen enthousiaste recreatieteams, de (reformatorische) kerkdiensten die VakanZ organiseert, én de positieve christelijke sfeer.

IMG_3527

Positieve en ongedwongen sfeer

De sfeer op de VakanZ-parken is uniek omdat de gasten afkomstig zijn uit de gereformeerde gezindte. U voelt zich snel thuis, kunt op ongedwongen wijze contact leggen met andere ouders en uw kinderen zullen snel vrienden maken. Kenmerkend voor VakanZ zijn duidelijke kaders met een minimum aan regels. VakanZ staat voor vakantie in een ontspannen sfeer.

Christelijk vakantiepark Oostenrijk Tsjechie jongeren 01

Ook voor jongeren

Speciaal voor jongeren tot 19 jaar die met hun ouders op vakantie gaan biedt VakanZ 's avonds aansprekende jongerenavonden waar gezelligheid en ontmoeting centraal staan. Om het voor iedereen leuk te houden zijn er twee belangrijke spelregels: de jongerenavonden zijn om 24.00 uur afgelopen en: "alcohol met mate" en alleen in het eigen huis of in het restaurant. 

C. van Alphen 2013

Gezinsparken: voor gezinnen

 De christelijke vakantieparken van VakanZ zijn echte gezinsparken en dus zijn er veel gezinnen met kinderen met uiteenlopende leeftijden. Het VakanZ-concept is er op gericht om gezinnen een fijne vakantie te bieden. Er is sprake van een mooie mix waarbij u aan allerlei activiteiten kunt deelnemen, maar ook de ruimte hebt om er met het eigen gezin op uit te gaan.

Dordogne-bw1

Aansprekend recreatieprogramma

Als de kinderen genieten, hebben paps en mams ook een fijne vakantie. Vanuit die gedachte investeert VakanZ veel tijd en energie in een aansprekend recreatieprogramma. VakanZ biedt dagelijks op alle VakanZ-parken een geheel vrijblijvend programma, onder leiding van onze enthousiaste recreatieteams. 

Parkleider Blok

Parkleiding

Op alle vakantieparken zijn VakanZ-parkleiders aanwezig. Zij zijn het gezicht van VakanZ ter plaatse. Zij staan u met raad en daad bij, mocht u tegen problemen aanlopen. De parkleider zorgt ervoor dat alles soepel verloopt, stuurt het recreatieteam aan en organiseert diverse activiteiten en excursies.

Christelijk vakantiepark Oostenrijk Kreischberg raften 01

Excursies en outdooractiviteiten

De excursies zijn leuke uitjes voor het hele gezin waaraan u vrijblijvend aan kunt deelnemen. Te denken valt aan kayaktochten, het bezoeken van een kasteel of een andere bijzondere attractie. Afhankelijk van de mogelijkheden in de vakantieregio worden onder leiding van een gecertificeerde partnerorganisatie ook outdooractiviteiten als raften, abseilen en canyoning georganiseerd. 

Kerkdiensten

Kerkdiensten, sing-in, zanguur

Op zondag organiseert VakanZ twee kerkdiensten waarbij predikanten, soms ook evangelisten of ouderlingen, uit de gereformeerde gezindte voorgaan. Daarnaast zijn er de sing-ins en wordt er ook op veel parken een zanguur georganiseerd. Indien mogelijk wordt op zondagavond een preekbespreking gehouden. 

2282