Nederland|Reformatorisch vakantiepark Salland

gehele jaar boekbaar Terug naar overzicht
Uittips reformatorisch vakantiepark Salland

De omgeving is schitterend.  In de afwisselende omgeving is veel te zien en te beleven. Prachtige natuurgebieden als de Holterberg en Sallandse Heuvelrug bijvoorbeeld. Maar ook interessante stadjes, pittoreske dorpjes, musea en dierentuinen. 

Als VakanZ-gast ontvangt u enkele weken voor vertrek een uitgebreid informatiepakket met uittips in de omgeving van het vakantiepark. Hieronder treft u ter voorbereiding op uw vakantie op reformatorisch vakantiepark Salland enkele tips aan!

Wandelen en fietsen
Direct vanaf het park zijn er tal van fiets- en wandelmogelijkheden. U kunt uitgebreide tochten maken langs de mooiste plekjes van Salland en Twente.

Buitenactiviteiten
Er zijn tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals boerengolf, kanoën en mountainbiken.

Sportcomplex De Scheg
Geniet een dagje in zwemparadijs De Scheg. In de Blue Lagoon zijn allerlei spannende attracties te vinden. Roetsj met z'n allen van de familieglijblaan LavaSlide of beleef een avontuurlijke tocht in de Gletsjer Slide. En dan is er ook nog de vernieuwde glijbaan Northern Light Slide. Alleen voor echte durfals! In het IJslands Badhuis 4-Elements komt iedereen weer tot rust in het warme bubbelbad of de sauna. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: zij kunnen lekker spelen met zand en water op spettereiland Pingo's Eiland. Een dag vol spetterplezier!

Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug behoort tot de grootste aaneengesloten natuurgebieden in ons land. Het gebied kenmerkt zich door heuvels met prachtige vergezichten. Op de Hellendoornse Berg, Haarlerberg, Holterberg en Koningsbelt (+75 m) kunt u genieten van on-Nederlandse vergezichten. De felgekleurde azalia’s en rododendrons bloeien vanaf half mei en in de herfst zijn in de bossen volop eikels en kastanjes te vinden. De uitgestrekte heidevelden zijn het mooist in augustus en september als de struikheide bloeit.

Authentieke molen
Onder de rook van Rijssen ligt aan het schilderachtige riviertje de Regge een achtkantige stellingmolen op schuur: de Pelmolen ter Horst.Deze molen vormt met haar zowel sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het omringende landschap. De molen is vrijwel dagelijks open en bij gunstige wind in bedrijf als oliemolen. 

Bezoekerscentrum Nijverdal
Staatsbosbeheer, de grootste Natuurbeheerder van Nederland heeft in Nijverdal een prachtig bezoekerscentrum. In het bezoekerscentrum worden steeds wisselende exposities getoond. Voor kinderen worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Er zijn in het centrum allerlei doe-dingen aanwezig. Zoals een geurenspel, een voelspel en een kijkspel. Even buiten het centrum is een prachtig speelbos. Een waar avontuur voor de kinderen.

Kinderboerderij Holten
Deze kinderboerderij is een echte aanrader. In een prachtige omgeving is er niet alleen van alles te beleven, maar ook van alles te spelen.  Zo is er een speelweide met diverse speeltoestellen voor kleine en ook grotere kinderen, waaronder schommels, een wip, veerbeestjes, een tunnelglijbaan en een zogeheten waggelpad. Ook zijn er twee skelterbanen: een voor de jongste bezoekers en een voor de wat oudere kinderen. Even tot rust komen is eveneens goed mogelijk op de kinderboerderij. Terwijl de kinderen heerlijk spelen kunt u als ouders heerlijk op een bankje uitrusten. En er is ook gedacht aan de inwendige mens. De ruime en eigentijds ingerichte kantine beschikt over een deels overdekt terras waar het gezellig toeven is. Ook is er een aantrekkelijke zonneweide. In de kantine kunt u van alles krijgen: van koffie en thee tot allerlei soorten frisdranken, warme snacks, ijs en diverse andere versnaperingen
www.kb-dondertman.nl

Zwembad De Koerbelt
Een aanrader is zwembad De Koerbelt. Lekker dichtbij. De Koerbelt bestaat uit een binnen- en buitenbad met als middelpunt een grote glijbaan van 65 meter de glijbaan is vanuit binnen en buiten te bereiken. In het binnenbad vindt u o.a. een bubbelbad en massagestralen. De watertemperatuur is 32C. Het buitenbad bestaat uit een wedstrijd bad van 50 meter met hierin een springkuil voor de spring/duikplanken, die respectievelijk één en drie meter hoog zijn. Naast het wedstrijd bad ligt het recreatie bad. Van dit bad is een gedeelte afgeschermd voor de kleintjes, zodat deze ongestoord en veilig kunnen spartelen. Twee kleine glijbanen en een speeltuintje zorgen voor nog meer plezier. Het geheel wordt omgeven door een prachtige zonneweide met veel recreatie mogelijkheden, zoals een basket-, volleybal- en een voetbalveld.
www.rijssen-holten.nl

Speelpark
Speelpark 't Hoge Boekel in Enschede staat garant voor een leuk dagje uit. Het is een erg gezellig park voor het hele gezin. Vooral voor kinderen tot 12 jaar. Oude speeltoestellen en flitsende nieuwe attracties, ze zijn allemaal te vinden in Enschede. Uitgespeeld? Dan is er alle gelegenheid voor een hapje eten in het restaurant of op het gezellige terras.

Kristalmuseum
Het Kristalmuseum te Borculo is zeker een bezoek waard! In het Kristalmuseum te Borculo kunt u de geschiedenis van de aarde ontdekken. Hier vindt u een grote collectie fossielen, mineralen, kristallen en edelstenen waarvan het ontstaan u vele jaren in de tijd terug voert. Zowel de kenner als de geïnteresseerde bezoeker kan in het museum genieten van de schoonheden uit het binnenste van de aarde.

Leemspoor
In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.  Het materieelpark bestaat uit o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kunt u zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.
www.leemspoor.nl

Zwembad Twenhaarsveld
Zwembad Twenhaarsveld is een buitenbad dat bestaat uit een wedstrijd bad van 25 meter en een recreatie bad In het recreatie bad is een springkuil voor de spring/duikplanken, die respectievelijk één en drie meter hoog zijn. Een grote familie-glijbaan is de grote trekpleister. Op de grote zonneweide in Twenhaarsveld is er een kleuterbad afgeschermd van de twee andere baden. Kleintjes kunnen hier ongestoord en veilig spelen. Verschillende speelelementen zijn in het water aanwezig, en het speeltuintje aangrenzend zorgt voor nog meer plezier. Heerlijk recreëren? Dat kan zeker in Twenhaarsveld! Centraal vindt u het  horeca gedeelte en verschillende terrassen waar u ontspannen kunt bijkomen van de dagelijkse beslommeringen.
www.rijssen-holten.nl

De tuinen van kasteel Twickel
Het kasteel Twickel wordt omringd door schitterende tuinen.
Deze tonen tuinen in hun variatie de tuinhistorie sinds de renaissance tot heden. U vindt er een uitgestrekt park in Engelse landschapsstijl met spiegelvijvers, een wildbaan met een roedel damherten en tal van bijzondere plantensoorten zoals de Siberische irissen die in juni tegelijk bloeien met de vele rododendrons. Naast het kasteel ligt een 'formele tuin' in de Franse neo-barokstijl met een aantal beelden in Jugendstil. De hierin gelegen oranjerie (1833) dient als winterverblijf voor tropische en subtropische planten waaronder eeuwenoude sinaasappelbomen. De collectie citrusbomen maakt vanwege zijn genetische waarde deel uit van de Nationale Plantencollectie.
www.twickel.nl

Internationaal brandweermuseum
Bezoek het interessante internationaal brandweermuseum.
Het internationaal brandweermuseum Rijssen is opgericht in 1996 en heeft sinds de opening van het museum in 2003 duizenden bezoekers getrokken. In het Brandweermuseum vindt u artikelen die in de afgelopen decennia door brandweerkorpsen over heel de wereld zijn gebruikt. In het museum treft u een keuze aan uit de basiscollectie, zoals straalpijpen, verdeelstukken, maar ook modelauto´s, leren emmers, knopen en oude brandbluswagens. Tevens treft u helmen aan uit verschillende werelddelen, waaronder uit Japan, Zuid-Afrika en China.
www.brandweermuseum.nl

Apenheul
Laat de apen ook eens lachen; ga naar Apenheul in Apeldoorn.
Dagje genieten? Kom dan naar Apeldoorn. In nog geen drie kwartier vanaf het vakantiepark kunt u in de Apenheul zijn. Een park waar apen zijn te bezichtigen en u veel kunt leren van de vele soorten apen die er in de wereld zijn.
www.apenheul.nl

De Waarbeek
Wie kent het niet van vroeger? Het gezelligste pretpark van Twente, De Waarbeek.
In de bossen tussen Enschede en Hengelo ligt dit nostalgische familiepretpark. Voor een betaalbare prijs, kunt u de hele dag genieten van de Botsauto’s, de Hully Gully, de Calypso, de Rodelbaan, de Bungee Diver, de Toffe Twister, en de antieke Zweefmolen. Je kunt ook lekker met de Zweefbanen hoog boven het water zoeven, of vliegen in je eigen Ufo in de Skyflyer. Voor de kleintjes zijn er de Lazy Pompoen, de Eendencarrousel, de Muizenstad, en de oude Spoortrein. En voor de allerkleinsten is er zelfs een eigen veilige speciale speeltuin met junior Draaimolen.
www.waarbeek.nl

Spoorwegmuseum in Twente
Beleef hoe onze voorouders in vroegere tijden hebben gereisd en ontdek het verhaal achter de betekenis van de spoorweg voor de regio.
Proef de spoorwegsfeer van weleer en reis mee in authentiek lokaalspoorweg- materieel tussen Haaksbergen en Boekelo. Een attractief en educatief uitstapje voor jong en oud.
www.museumbuurtspoorweg.nl

Binnenpret Lievelde
In een landelijke omgeving vind u een binnen en buiten speelpark geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Ook voor de volwassenen is er van alles te beleven.
Megapret is Buitenpret, Binnenpret, Waterpret en Golfpret, kortom beleving bij ieder weertype.
Binnen vind u o.a. een binnenspeeltuin met  springkussens, trampolines, kinderdisco, lachspiegels,  en zelfs een 30 meter lange rodelbaan op 7 meter hoogte.
Buitenpret bestaat uit een grote speeltuin, de grootste die u in de achterhoek kunt vinden met o.a. een trekkerbaan, airtrampoline, verkeerspark, shuttle baan, diverse speeltoestellen.
Tijdens de warme dagen is  Waterpret geopend, het grootste spraypark van Nederland, zeer veilig, een diploma heb je niet nodig.
Voor de volwassenen is er Golfpret, een 18 holes adventure golfbaan, snookergolf  en de Boerenspeurtocht. U kunt natuurlijk ook  genieten op een van onze gezellige terrassen.
Bij ons zijn alle prijzen lekker achterhoeks laag, en de arrangementen zeer handig.
www.megapret.nl

Ezelinnenmelkerij
In Olst kunt u een bezoek brengen aan de ezelinnenmelkerij.
Leuk is om een heuse ezelwandeling maken. Interessant om te weten is dat dit de eerste ezelinnenmelkerij in Nederland is die eigen geproduceerde melk verwerkt in ondermeer huidverzorgende zeep.
www.degroteezel.com

Dierenpark Emmen
Ga op ontdekkingsreis in Dierenpark Emmen, een van de de mooiste dierentuinen van Nederland.
Ontdek de grootste families, de mooiste kleuren en kom dicht bij de dieren. Bijzonder is de tropische vlindertuin van het dierenpark.
www.dierenparkemmen.nl

Bakkerijmuseum De Meelzolder
In het Bakkerijmuseum te Almelo kunt u zien hoe er in oma's tijd in de bakkerij werd gewerkt. U ziet hoe de bakkers van toen met ontbloot bovenlijf de houtoven opstookten of er met de ovenschieter de broden uithaalden. De deegkuipen waarmee ze werkten, de zeven, kommen, messen en rolstokken. De vormen die ze gebruikten om brood, beschuit, roggebrood, koekjes en taarten te bakken. En even hoor je de bel van de bakkersfiets, die vroeger zoveel klank en kleur gaf aan het straatbeeld. Heb je weleens gewinkeld in 1867? Of een bakje 'troost' gedronken in een authentieke koffieschenkerij uit die dagen? Als je houdt van de sfeer van het verleden, dan moet je beslist eens het geboortehuis van Bolletje bezoeken in het fraaie winkelhart van Almelo.
www.overuit.nl/museum/bolletje-bakkerijmuseum