Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen

  • België
  • Zomer 2021

  Vakantiepark
  Dit christelijke vakantiepark in Belgie, dat op enkele bungalows na in zijn geheel is afgehuurd door VakanZ, ligt in Oignies. Een prachtige locatie in het zuidelijke deel van de Belgische Ardennen, circa 40km ten zuiden van de bekende stad Dinant en in de nabijheid de Franse stad Fumay en de schitterende Maasvallei. Het is een zeer rustig vakantiepark met vrijstaande en geschakelde bungalows. Naast eenvoudige accommodaties staan er op het vakantiepark ook een aantal comfortabele chalets. Het park ligt voor het grootste deel in het bos en is daarom aantrekkelijk voor natuurliefhebbers. Met wat geluk kunt u zo maar een eekhoorn of een hert tegenkomen. De circa 40 bungalows liggen verspreid over het terrein waardoor u in de meeste gevallen veel privacy hebt. Op een deel van het park is onlangs flink gekapt waardoor een aantal woningen overigens niet in het bos liggen en beschikken over vrij uitzicht. Op het park is een beperkt aantal faciliteiten, waaronder een gezellige zaal waar de meeste VakanZ-activiteiten plaatsvinden. De omgeving is schitterend en de natuur ongerept. In het fraaie heuvellandschap waar bossen en weiden zich afwisselen kunt u heerlijk wandelen, e-biken, leuke bezienswaardigheden bezoeken. Dit vakantiepark in de Belgische Ardennen is een aanrader voor gezinnen die niet te veel eisen stellen aan faciliteiten op het park zelf maar vooral willen genieten van de omgeving én de gezellige VakanZ-sfeer!

  Faciliteiten
  Op het vakantiepark zijn enkele faciliteiten, waaronder een receptie met toeristische informatie en wandelkaarten, tafeltennis, petanque, badminton- of volleybalveldje, een kleine speeltuin en een dierenparkje met ezels en geiten.Verder is er een kleine wasserette. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een veld in de nabijheid van het park voor de (sportieve) activiteiten die VakanZ organiseert. Voor de voetbaltoernooien wordt, indien mogelijk, gebruik gemaakt van een voetbalveld in een van de dorpjes in de omgeving.

  receptie
  Receptie
  recreatie zaal
  Recreatiezaal
  wasserette
  Kleine wasserette
  sportveld
  Sportveld (buiten park)
  tafel-tennis
  Tafeltennis

  Vakantiehuizen
  De vakantiehuizen liggen verspreid over het ruim opgezette vakantiepark. Hierdoor heeft u in de meeste gevallen veel privacy. De typen A en B zijn eenvoudig ingericht. De overige chalets zijn daarentegen vrij nieuw en comfortabel ingericht. Een noviteit is de eerste 'Forest Cube' een  eco-logische vakantiewoning gericht op de natuur en met het gevoel van een moderne boomhut voorzien van alle comfort.

  Bekijk de beschikbare vakantiewoningen +

  Omgeving
  In de omgeving is veel te zien en te beleven. Er zijn volop mogelijkheden voor zowel actievelingen als cultuursnuivers. In de directe nabijheid van het park kunt u fantastische wandelingen maken, e-biken en paardrijden. Op 2 km afstand van het park is een grote speeltuin. In Nismes is een buitenbad. Watersportliefhebbers komen aan hun trekken in het meer d' Eua d'Heure (35km). Als gezamenlijke excursie staat een uitdagende kayaktocht gepland over de Lesse. Leuk om te bezoeken is het bruisende stadje Dinant met de bekende burcht die per kabelbaan te bereiken is. De Maasvallei heeft ook veel te bieden. Andere aanraders zijn onder andere het stroomtreintje en -museum in Treignes, Chimay en de abdij met z'n bekende trappistenbier, het middeleeuwse stadje Rocroy net over de Franse grens, het centrum van Europa, en Brasserie des Fagnes in Mariembourg.

  Bekijk hier al onze uittips +

  Beoordelingen van Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen

  0/10
  Uit een gemiddelde van 0 beoordelingen

  VakanZ-concept:

  • VakanZ-recreatieprogramma
  • VakanZ-recreatieteam
  • VakanZ-parkleiding
  • Reformatorische kerkdiensten
  • Sing-ins en/of zangavonden
  • Excursies

  Faciliteiten:

  • Receptie
  • Recreatiezaal
  • Tafeltennis
  • Badmintonveldje
  • Dierenweide
  • Speeltuintje
  • Kleine wasserette

  Handig om te weten:

  • Circa 40 accommodaties
  • Afstand v.a. Utrecht 286km
  • Park nagenoeg geheel afgehuurd
   Beschikbaarheid
  Zoek & Boek
  Verfijn uw selectie
   Aantal personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen type A 11Volgeboekt

  Bungalow type A (4+2)

  Huiscode: BE-BAA
  Capaciteit: 6 personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen Type A plus 01Volgeboekt

  Bungalow type A vrijstaand (4+2)

  Huiscode: BE-BA+
  Capaciteit: 6 personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen type B 01Volgeboekt

  Bungalow type B (6+2)

  Huiscode: BE-BBB
  Capaciteit: 8 personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen type Abri Dane 01Volgeboekt

  Chalet Abri d'Ane

  Huiscode: BE-028
  Capaciteit: 8 personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen type Boshut 01Volgeboekt

  Chalet De Boshut

  Huiscode: BE-051
  Capaciteit: 8 personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen type Anemoon 04Volgeboekt

  Chalet Anemoon

  Huiscode: BE-052
  Capaciteit: 8 personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen type Abri Vert 01Volgeboekt

  Chalet Abri Vert

  Huiscode: BE-053
  Capaciteit: 7 personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen type Heron d'Argent 11Volgeboekt

  Chalet Heron d'Argent

  Huiscode: BE-057
  Capaciteit: 8 personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen type Hyacint 01Volgeboekt

  Chalet Hyacint

  Huiscode: BE-058
  Capaciteit: 8 personen
  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen type Forest Cube 01Volgeboekt

  Forest Cube

  Huiscode: BE-072
  Capaciteit: 6 personen
  Klik op één van de onderstaande buttons of afbeeldingen om het fotoalbum te openen.

  Het vakantiepark ligt in een prachtig, natuurrijk gebied in de Belgische Ardennen. Vanaf het park loopt u direct het bos in waar u heerlijk kunt wandelen. Wanneer u ’s ochtends vroeg gaat wandelen heeft u kans dat u er allerlei wild tegenkomt. Naast wandelen kunt u hier ook goed fietsen en mountainbiken. Er zijn veel verschillende routes voor verschillende niveaus te vinden. Daarnaast vindt u hier een aantal leuke rivieren waarop u kunt kajakken of zelfs raften. Cultuurliefhebbers komen hier ook helemaal aan hun trekken. Er zijn veel oude, typisch Ardense stadjes, schitterende abdijen en brouwerijen en imposante kastelen te vinden in de omgeving. Ook zijn de Ardennen het toneel geweest van verschillende grote veldslagen. Denk bijvoorbeeld aan het Ardennenoffensief of de inval in Frankrijk van de Duitse troepen in 1940. In de omgeving van het park zijn hier verschillende sporen van te vinden. U heeft hier veel te zien en te beleven!

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen Kastelen

  Kastelen (Bouillon, Sedan, Chimay)

  In de omgeving van vakantiepark Belgische Ardennen kunt u verschillende kastelen bezoeken. In Chimay ligt een mooi 1000 jaar oud kasteel dat op een interactieve manier van binnen bekeken kan worden. Op ongeveer een uur rijden ligt de burcht van de Franse stad Sedan, een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Ook dit kasteel is behoorlijk intact gebleven. Op ook ongeveer een uur afstand ligt het grote, bekende kasteel van Bouillon. Een prachtig, middeleeuws bouwwerk direct aan de rivier Semois. In 1082 erfde de beroemde kruisvaarder en heerser van het koninkrijk Jeruzalem Godfried van Bouillon dit kasteel. Eeuwen later verbleef ook de Lodewijk de 14e, de Franse ‘zonnekoning’, veel in dit kasteel.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen Fietsen

  Fietsen/mountainbiken

  In de omgeving van het vakantiepark Belgische Ardennen kunt u heerlijk fietsen. U vindt hier prachtige routes door mooie natuur en schilderachtige dorpjes en er zijn meerdere plekken waar u fietsen, e-bikes en mountainbikes kunt huren. In Viroinval, de vallei van de rivier Viroin, bevindt zich een ‘ontdekkingscircuit’ dat begint in het charmante dorpje Nismes en dat leidt langs de Viroin, een oude leerlooierij, mooie beekjes, oude kastelen en dichte loofbossen. Ook is er mooi fietsparcours vanuit Couvin door een mooi, glooiend landschap, die onder andere langs een bunker van Hitler in Brûly-de-Pesche leidt. Er zijn veel van dit soort prachtige, uitgezette fietsroutes in de omgeving te vinden en informatie hierover kunt u vinden bij de receptie. Mountainbikers kunnen in de Ardennen ook uitstekend uit de voeten. In de omgeving van het park zijn tal van mooie routes bospaden te vinden.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen Dinant

  Dinant

  Het stadje Dinant, bekend om zijn citadel, ligt aan de Maas en is één van de leukste stadjes van de Belgische Ardennen. De citadel, een indrukwekkend verdedigingswerk op de opvallende rotsen bij Dinant, werd meerdere malen belegerd. Er is hier nu een museum in ondergebracht waar u een grote collectie oude wapens en andere herinneringen aan het verleden kunt bekijken. De citadel is te bereiken met een leuke gondel of een lange trap. Vanaf de citadel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Absoluut een aanrader om te bekijken! Naast de citadel is Dinant bekend om zijn indrukwekkende kathedraal met zijn bolvormige klokkentoren, de bekende Grot van Dinant en de abdij Notre-Dame van Leffe. Al deze hoogtepunten zijn te bezoeken. Daarnaast kunt u in Dinant ook een mooie rondvaart maken op de Maas of gezellig iets drinken aan een van de leuke terrasjes aan het water.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen Stoomtrein Mariembourg

  Stoomtrein Mariembourg

  Ontdek de prachtige spoorlijn van Mariembourg naar Treignes met een oude stoomtrein. Deze museumspoorlijn is 14 km lang en leidt u door de prachtige natuur van de Ardennen en door pittoreske plaatsjes. Aan het einde van de spoorlijn staat tegenover het stationsgebouw het Spoortreinmuseum met een tentoonstelling over de stoomlocomotieven, dieseltreinen, coupés voor passagiers en allerlei werkmaterieel.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen Kajakken

  Raften & kajakken

  Sportievelingen kunnen in de Ardennen ook op het water goed uit de voeten. In Belgische Ardennen zijn verschillende rivieren te vinden waarop u kunt raften (indien de waterstand dit toelaat) of kunt kajakken. Denk dan aan de rivieren Ourthe, Lesse of Semois. Op veel plekken zijn leuke stroomversnellingen of watervalletjes te vinden.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen Bruly de Pesche

  Brûly-de-Pesche 1940

  In het plaatsje Brûly-de-Pesche vindt u een goed bewaard militair hoofdkwartier van Hitler. Deze werd hier in mei 1940 gebouwd tijdens de Slag om Frankrijk in de Tweede Wereldoorlog. In de omliggende bossen bij de bunker was het verzet erg actief. Deze eenvoudige, maar authentieke historische militaire gedenkplaats ligt verborgen in het bos is indrukwekkend om te zien. U kunt binnen een kijkje nemen waar u op een interactieve manier onder andere oude beelden kunt bekijken en bij de gebouwen bevinden zich verschillende wandelroutes en een ‘natuurontdekkingstocht’.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen abdijen

  Abdijen

  In het van oorsprong katholieke België zijn veel abdijen te vinden. De natuurrijke Ardennen lenen zich uitstekend voor deze kloosters. Verschillende abdijen zijn te bezichtigen. U kunt hier vaak wandelen door de lange kloostergangen en een kijkje nemen in de tuinen. Neem eens een kijkje in het Benedictijner klooster Maredsous. U vindt hier onder andere prachtige zalen in neogotische stijl en u krijgt hier een mooi beeld van het kloosterleven. Het klooster is heel groot en de architectuur van met name de abdijkerk is echt indrukwekkend. Ook de abdij Notre-Dame de Saint-Remy in Rochefort is schitterend en heeft een grote abdijkerk, schitterende gangen en tuinen. De abdij van Scourmont (Chimay) is ook erg mooi ligt relatief dichtbij. Veel abdijen brouwen ook hun eigen bier of maken hun eigen kaas. Onder het kopje ‘Brouwerijen’ kunt u hier meer over vinden.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen brouwerij

  Brouwerijen

  De Ardennen zijn naast hun schitterende natuur en outdoor mogelijkheden ook bekend om de speciaalbieren die er in grote getale worden gebrouwen. U kunt verschillende abdijen of ‘normale’ brouwerijen bezoeken en bekijken hoe het bier wordt gebrouwen en aansluitend een biertje proeven. In de nabije omgeving van het vakantiepark bevinden zich 2 brouwerijen van trappisten: Chimay en Rochefort. De abdijbrouwerij van Chimay is erg leuk om te bezoeken. Naast de bekende speciaalbieren van Chimay worden hier ook allerlei kaasjes gemaakt. Een andere bekende brouwerij in de omgeving is die van Bocq. Deze kent u misschien wel van het biertje ‘Blanche de Namur’ of de bieren van ‘Gauloise’. Deze oude brouwerij uit 1858 is ook zeker de moeite waard.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen charleville mezieres

  Charleville-Mezières (FR)

  Het vakantiepark ligt heel dicht bij de grens met Frankrijk en dan is het natuurlijk leuk om ook hier even een kijkje te nemen. Een aanrader net over de grens is de Franse stad Charleville- Mezières. Deze stad bestaat uit een oud (Mezières) en een nieuw (Charleville) deel. Het oude deel Mezières is een heel oude, mooie vestingstad. De vestingwerken Tour du Roy, Tour Milart en de Porte de Bourgogne zijn de moeite van het bezoeken waard. Het absolute hoogtepunt is het grote plein Place Ducale, wat compleet omgeven wordt door schitterende barokke gebouwen. Het nieuwere deel Charleville stamt uit 1606 en hier kunt u met een rondvaartboot een mooie tocht over de Maas maken.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen jardins d o

  Jardins d'O

  In het schilderachtige Nismes vindt u de tuinen van de O. In een elektrisch bootje of te voet ontdekt u hier een mooi aangelegd park bij het kasteel van Nismes, waar water een heel belangrijke plaats inneemt. Er zijn hier riviertjes, mooie eilandjes, kanalen, watervallen en leuke waterspeeltoestellen voor kinderen.

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen namen

  Namen

  Namen (Frans: Namur) is de hoofdstad van Wallonië. Bij de stad vloeit de rivier de Samber in de Maas. Namen is heeft ruim 110.000 inwoners en kent musea en historische gebouwen. Het is een echte studentenstad en dat zorgt voor veel gezellige terrasjes. Hoogtepunten van Namen zijn de citadel uit de middeleeuwen, de oude toren Belfort, de Sint-Aubankathedraal en de oude Hall a ‘l Chair (vleeshal) waarin tegenwoordig een archeologisch museum is gevestigd. Ook het oude station, het gebouw van de Kamer van Koophandel en het gerenoveerde Théâtre Royal zijn een lust voor het oog. Naast al deze culturele hoogtepunten kunt u vanaf Namen een mooie rondvaart op de Maas maken.

  Recreatieprogramma christelijk vakantiepark Belgische Ardennen

  VakanZ biedt op christelijk vakantiepark Belgische Ardennen een uitgebreid recreatieprogramma aan onder leiding van een enthousiast VakanZ-recreatieteam.

  Ochtendprogramma's voor kinderen en jongeren

  • Kidsclub (4 tot 7 jaar): zingen, knutselen en (buiten)spelletjes
  • SpelVestijn (7-12 jaar): sport- en spelactiviteiten
  • Sportiva (12 tot 19 jaar): sportieve activiteiten

  Avondprogramma's voor het hele gezin

  • Volleybaltoernooi
  • Voetbaltoernooi
  • Bingo
  • Kampvuur

  Speciale jongerenavonden

  • FF chillen (13-15 jaar)
  • Jongerenavonden 16+

  Familieprogramma's

  • Ochtendwandeling
  • Gezamenlijke maaltijd of BBQ
  • Familie spel/sport ochtend
  • Excursie(s)

  Bezinning

  • Kerkdiensten
  • Sing-ins
  • Zanguur
  • Preekbespreking

  Er zijn nog geen beoordelingen op dit vakantiepark gegeven.

  Schrijf als eerste een beoordeling!

  Schrijf zelf een beoordeling
  (Wordt niet gepubliceerd)
  89-1457265.jpg

  Christelijk vakantiepark Belgische Ardennen

  2383