VakanZ-concept

Zoekt u een christelijke vakantie voor het hele gezin? Dan bent u bij VakanZ op het juiste adres. VakanZ is een christelijke reisorganisatie en heeft onder het label christelijke gezinsparken een eigen en uniek concept ontwikkeld: een combinatie van betaalbare en mooi gelegen christelijk vakantieparken, activiteiten voor jong en oud onder begeleiding van onze eigen enthousiaste recreatieteams, de (reformatorische) kerkdiensten die VakanZ organiseert, én de positieve christelijke sfeer.

C. van Alphen 2013

Gezinsparken: voor gezinnen

 De christelijke vakantieparken van VakanZ zijn echte gezinsparken en dus zijn er veel gezinnen met kinderen met uiteenlopende leeftijden. Het VakanZ-concept is er op gericht om gezinnen een fijne vakantie te bieden. Er is sprake van een mooie mix waarbij u aan allerlei activiteiten kunt deelnemen, maar ook de ruimte hebt om er met het eigen gezin op uit te gaan.

IMG_3527

Positieve en ongedwongen sfeer

De sfeer op de VakanZ-parken is uniek omdat de gasten afkomstig zijn uit de gereformeerde gezindte. U voelt zich snel thuis, kunt op ongedwongen wijze contact leggen met andere ouders en uw kinderen zullen snel vrienden maken. Kenmerkend voor VakanZ zijn duidelijke kaders met een minimum aan regels. VakanZ staat voor vakantie in een ontspannen sfeer.

Dordogne-bw1

Aansprekend recreatieprogramma

Als de kinderen genieten, hebben paps en mams ook een fijne vakantie. Vanuit die gedachte investeert VakanZ veel tijd en energie in een aansprekend recreatieprogramma. VakanZ biedt dagelijks op alle VakanZ-parken een geheel vrijblijvend programma, onder leiding van onze enthousiaste recreatieteams. 

Christelijk vakantiepark Oostenrijk Tsjechie jongeren 01

Ook voor jongeren

Speciaal voor jongeren tot 19 jaar die met hun ouders op vakantie gaan biedt VakanZ 's avonds aansprekende jongerenavonden waar gezelligheid en ontmoeting centraal staan. Om het voor iedereen leuk te houden zijn er twee belangrijke spelregels: de jongerenavonden zijn om 24.00 uur afgelopen en: "alcohol met mate" en alleen in het eigen huis of in het restaurant. 

Parkleider Blok

Parkleiding

Op alle vakantieparken zijn VakanZ-parkleiders aanwezig. Zij zijn het gezicht van VakanZ ter plaatse. Zij staan u met raad en daad bij, mocht u tegen problemen aanlopen. De parkleider zorgt ervoor dat alles soepel verloopt, stuurt het recreatieteam aan en organiseert diverse activiteiten en excursies.

Christelijk vakantiepark Oostenrijk Kreischberg raften 01

Excursies en outdooractiviteiten

De excursies zijn leuke uitjes voor het hele gezin waaraan u vrijblijvend aan kunt deelnemen. Te denken valt aan kayaktochten, het bezoeken van een kasteel of een andere bijzondere attractie. Afhankelijk van de mogelijkheden in de vakantieregio worden onder leiding van een gecertificeerde partnerorganisatie ook outdooractiviteiten als raften, abseilen en canyoning georganiseerd. 

Kerkdiensten

Kerkdiensten, sing-in, zanguur

Op zondag organiseert VakanZ twee kerkdiensten waarbij predikanten, soms ook evangelisten of ouderlingen, uit de gereformeerde gezindte voorgaan. Daarnaast zijn er de sing-ins en wordt er ook op veel parken een zanguur georganiseerd. Indien mogelijk wordt op zondagavond een preekbespreking gehouden. 

1509